Bologna Water Design este un eveniment unic, dedicat designului cu apa, care vine ca o completare a expozitiei „Cersaie”. Evenimentul ofera sansa de a vedea instalatii interesante, dar si de a participa la proiecte si intalniri care analizeaza aceasta tema. De asemenea, interpreteaza omagiul adus apei intr-o cheie preponderent artistica, dar si din punct de vedere al arhitecturii, designului si ecologiei. Bologna Water Design este un adevarat forum de discutii, in care energia si ideile provin de la designeri cunoscuti si artisti de renume. Toate acestea intr-un cadru uimitor, Ospedale dei Bastardini.

Daniel Libeskind este unul dintre protagonistii care au participat la Bologna Water Design in perioada 22-27 septembrie 2014. In parteneriat cu Antrax , el a creat o instalatie de-a dreptul enigmatica si contemplativa in centrul evenimentului. Pentru prima data la Bologna Water Design, Antrax IT a creat o relatie directa cu Libeskind si a interpretat gandurile si ideile sale, oferind o forma creatiei denumita ” Fragment geometric”. Piesa este o sculptura care ofera o reflectie cu totul spontana, dar si o reflexie reala si tacuta cu privire la dezvoltarea europeana moderna in arhitectura.
Fragment al unei sfere realizate in intregime din metal, lucrarea apare dintr-un strat subtire cu ulei, din care se absoarbe si se reflecta lumina, transformand-o intr- un material plastic, dinamic si viu, in acelasi timp.

Situat intr-o capela din secolul al 16-lea decorat de Chelini, intr-unul dintre cele mai frumoase spatii ale Ex Ospedale dei Bastardini, ” Fragment geometric” sparge puternic echilibrul artei baroce din jur si patrunde in forta intr-un mediu nespecific, de altfel. Lucrarea se scufunda concret in lumea exterioara si ne reaminteste cu o raceala incalzita doar de caldura artei, de importanta formelor geometrice si organice in artele contemporane.
„Fragment geometric” este un proiect care are o inima solitara, dar care creeaza un echilibru intre arhitectura, design si cea mai provocatoare arta. Contributia adusa de compania Antrax IT la acest proiect este una remarcabila, ceea ce confirma inca o data calitatea muncii sale si prestigiul de exceptie pe plan international.

Share

LASA UN COMENTARIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*