Compania Sbordoni Ceramica a fost infiintata in 1910 de Alessandro Sbordoni, distins ani mai tarziu cu titlul de Mare Ofiter. Initial, productia s-a concentrat pe ceramica artistica, iar in anii 1920 a fost extinsa, pentru a cuprinde obiecte sanitare din ceramica.

O a doua unitate de productie a fost deschisa in 1925 pe Via Flaminia – Civita Castellana, iar a treia locatia a fost stabilita in cartierul Stimigliano Scalo.

In anul 1939 SBORDONI a cunoscut faima si i-au fost atribuite doua recunoasteri istorice.

Prima a fost reprezentata un brevet lansat pe data de 8 august a aceluiasi an, de catre Casa Regala „Savoy” regiunii de productie ceramica – Civita Castellana, pentru reproducerea stratului Savoy de arme.

Cu aceasta ocazie, Sbordoni Ceramica a devenit furnizor oficial al Casei si a aplicat insemnele regale pe propria insigna.

A doua recunoastere istorica a reprezentat-o postarea numelui fondatorului, Alessandro, in Encyclopedia Biografica Italiana, in sectiunea dedicata producatorilor de ceramica devotati, iar astfel, o coroana stilizata „Savoy” poarta logo-ul HYGIA VITREX.

SBORDONI-design traditional Italian in baia ta

Extinderea companiei a fost permanenta si constanta. In 1958, Sbordoni a devenit o societate pe actiuni condusa cu maiestrie de cei doi fii ai fondatorului. Acestia au fost anii de glorie ai brandului, care devine singurul furnizor de articole de baie si obiecte sanitare pentru caile ferate nationale din Italia si compania Orient Express.

SBORDONI-design traditional Italian in baia ta

Sbordoni a reusit sa pastreze traditia, iar astazi, la fel ca la inceputurile companiei, procesul de productie este executat strict, folosind tehnicile de fabricatie artizanale care au marcat succesul firmei de-a lungul deceniilor. Liniile istorice, cum ar fi Fabia, Fausta, Marina, Dora sau Alena, bestseller-uri exceptionale din toata lumea incepand din anii 1960, nu mai exista.

Titularii actuali ai acestei glorioase traditii pur italiene au pus accent pe produse precum Neoclassica, Palladio si Masaccio, linii al caror design original este de neegalat. Aceasta este inca o dovada a talentului fondatorului Alessandro Sbordoni, care le-a conceput in anii 1930 si 1940.

Sbordoni este cu adevarat un brand ilustru. Intr-o lume in continua schimbare, compania s-a mentinut constanta de peste o suta de ani, oferind clientilor sai valori durabile de design, calitate si maiestrie care se ridica deasupra tendintelor trecatoare.

SBORDONI-design traditional Italian in baia ta

Intr-un oras precum Florenta, care este inima productiei de ceramice sanitare, fiecare bucata este fabricata folosind portelan vitros de inalta calitate, la care se adauga amprenta mesterilor locali, ale caror abilitati au fost transmise din generatie in generatie.

SBORDONI-design traditional Italian in baia ta

Piata de astazi este saturata cu produse de serie. Sbordoni iese in evidenta tocmai datorita implicarii personale, ingrijirii si flerului artizanal pentru produsele care le ofera. De la pregatirea lutului, turnarea sa, la finisare si lustruire, intregul proces este munca mestesugarilor talentati si experimentati, rezultand astfel produse vii, cu o individualitate care reflecta maiestria mostenita.

SBORDONI-design traditional Italian in baia ta

O baie amenajata cu produse marca Sbordoni va aduce un design traditional autentic in casa ta, fiecare piesa unica fiind rezultatul a sute de ani de experienta.

Share

LASA UN COMENTARIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*