Placile de gresie reprezinta o modalitate practica si usoara de a adauga vibratie si stil unei incaperi. De la grafica indrazneata pana la liniile frumos colorate, aceste pietre geometrice au inregistrat o revenire spectaculoasa, fiind inspirate de stiluri traditionale puternice, cu influente din Maroc, Spania, Portugalia si Mexic.

Realizate din piatra vulcanica, produsele sunt utilizate de unele dintre cele mai frumoase hoteluri de tip boutique din Londra, reprezentand noul trend in materie de gresie.

Aceste placi dau un aer deosebit oricarui spatiu si par sa fi fost atinse individual de mana mesterului, indiferent ca este vorba de un desen cu mana libera sau de un model de imprimare ori serigrafie, finalizat cu o perie.

Imperfectiunile subtile si calitatile unice ale acestor placi artizanale reprezinta, fara indoiala, un proces deosebit de real.

Folosind o combinatie de artizanat traditional si tehnici moderne de productie, MADEAMANO a devenit un adevarat lider de stil. Firma a fost infiintata in anul 2001 de catre Rosario Parrinello, Nanaki Bonfils si Josephine Akvama, ambitia lor fiind de a combina artizanatul cu tehnicile moderne pentru a creea o colectie de gresie, blaturi si chiuvete, dezvaluind un sentiment de frumusete si rafinament.

Placile de gresie MADEAMANO-Amprenta calitatii la picioarele tale

In 2013 MADEAMANO a dezvoltat o noua linie de productie, folosind cele mai noi si avansate tehnologii. Noile tehnici moderne permit taierea pietrei de lava in forme si forme uimitoare, iar noile metode imbunatatite de silkscreening au dus la realizarea unor modele clare si mai rafinate.

Toate produsele sunt realizate exclusiv manual, de la taiere pana la decorarea prin desen cu mana libera, tiparire manuala (utilizand forme de desene presate pe obiect) si silkscreening.

Silkscreening-ul este o tehnica bazata pe utilizarea sabloanelor, in care se transfera modelul dorit pe suprafata ceramica de imprimare printr-o sita din plasa fina, intinsa pe un cadru de lemn. Culorile sunt apoi aplicate cu pensula.

Colectia „Cristalli” este realizata fie din piatra vulcanica netezita, de pe vulcanii Etna si Vezuviu fie din teracota glazurata cu un finisaj cristalin, si vine in 13 culori solide, pentru un plus de efect.

Colectia “Novecento” reprezinta un tribut adus stilului Insulelor Aoelian, care foloseste in principal modele din secolul al 19-lea si arata incredibil atunci cand placile de gresie realizeaza un mozaic din modele total diferite.

Colectia “Komon” prezinta o serie de modele japoneze calmante, tradiționale, cu o istorie veche de mai bine de 300 de ani.

Share

LASA UN COMENTARIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*