Philippe Starck este un creator francez, designer si architect recunoscut pe plan international pentru intelegerea lui profunda asupra “mutatiilor” contemporane. Caracterizat de o determinare incredibila de a schimba lumea, Starck a dat dovada de o preocupare anticipativa pentru implicatii de mediu, precum si de dorinta de a apara inteligenta de utilitate si utilitatea inteligentei.

De la produsele de zi cu zi, precum mobilierul sau simplele storcatoare de citrice, la mega-iahturi revolutionare, mori de vant individuale, biciclete electrice sau hoteluri si restaurante care aspira la excelenta, Philippe Starck este creatorul locurilor vibrante si neconventionale, dar si al obiectelor al caror scop principal este de a fi „bune” inainte de a fi frumoase.

Philippe Starck si GlasItalia, o colaborare de succes la expozitia de mobila de la Milano 2015

Acest neobosit si rebel cetatean al lumii artistice considera ca datoria sa este de a impartasi viziunea sa etica si subversiva a unei planete mai corecte.

Philippe Starck a creat pentru producatorul GlasItalia seria de mese mici, impreuna cu mobilier de stocare, atat inchise, cat si deschise, care au fost denumite „boxinbox” si apar ca o “cutie într-o cutie”.

colaj 2-3

Aceste compozitii sunt realizate din sticla securizata de 5 + 5 mm, extralight, si apar ca rafturi interne ale fiecarei “boxinbox”. Piesele sunt redate in culori vibrante de Arancio 101, Verde 103, Viola 98, gri inchis, gri deschis si galben.

In timp ce structura externa este complet transparenta, oferind o juxtapunere vizuala de linii stratificate si prisme, fiecare proiect “boxinbox” este plasat pe o baza lustruita reflectorizant din otel inoxidabil.
Philippe Starck si GlasItalia, o colaborare de succes la expozitia de mobila de la Milano 2015
“Boxinbox” este realizat din mese mici si mobilier de depozitare, cutia interna a fiecarei piese fiind scoasa in evidenta de o culoare stralucitoare, in timp ce invelisul exterior este din sticla transparenta, detaliu care pune in valoare reflectarea bazei lustruite.

Philippe Starck a abordat aceste piese intr-o maniera inedita, cu notiunea de “muzeul muzeelor”, dorind sa marcheze momentul in care fereastra unei expozitii devine o opera de arta a mintii. Colaborarea cu producatorul italian de mobilier din sticla, GlasItalia, a facut ca proiectul „boxinbox” sa intoarca toate privirile la expozitia de mobila de la Milano 2015.

Share

LASA UN COMENTARIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*