Mariano Fortuny y Madrazo s-a nascut in 1871, in Granada, Spania. Copilaria sa a fost marcata de vizitele in studioul tatalui sau din Roma, si Capriccio, in apropiere de Napoli.

Dupa moartea tatalui, Mariano a plecat la Paris, alaturi de restul familiei si de unchiul sau, urmand sa isi dezvolte abilitatile artistice in capitala Frantei, avand o mostenire genetica cu greutate in acest sens: tatal si bunicul lui au fost amandoi artisti celebri, iar Mariano si-a cultivat veleitatile artistice, lucrand de-a lungul timpului in printuri, desen si chimie.

Mariano Fortuny y Madrazo a studiat pictura pana la varsta de 18 ani, fiind introdus inca din adolescenta in societatea pariziana, dar dupa un timp, mama sa a decis sa se mute la Venetia.

Mariano a cumparat un palat si l-a transformat intr-un studio enorm, servindu-i drept loc de inspiratie atat pentru picturi de sevalet si fresce, dar desavarsidu-si, in acelasi timp, si talentul pentru print-making si sculptura.

Modelul de lampa de podea care ii poarta numele marelui creator, Fortuny, este considerat un simbol contemporan atemporal, chiar daca a luat fiinta in urma cu peste 100 de ani, la experimentele efectuate in 1907 pe un nou sistem de iluminat indirect, specific pentru acea etapa a stiintei.

Un trepied foto a inspirat baza cu picior central reglabil, iar Fortuny a decis sa intoarca umbra tipica vremurilor de atunci si, de asemenea, sa-l faca sa se incline.

PALLUCO, calitate italiana in mobilier si sisteme de iluminat.

Pallucco, un important producator italian, a creat lampa Fortuny „Nera” (negru), versiunea originala, „Moda”(in titan si bej), „Blanca”(in bumbac alb), dar si alte versiuni cu interiorul de culoare alba, precum si variante executate din textile Rubelli, din lenjerie de aur si matase plisata si Giudecca 805, toate fiind tesaturi originale Fortuny.

Lampa de podea este realizata pe un cadru in sectiunea „U”, din otel profilat si tubular, finisaj lacuit cu pulbere epoxidica in culorile: negru, alb sau titan, cu posibilitate de balansare si reglare in inaltime, si este prevazuta cu un bec incandescent de 500, flux luminos 8400 IM, sau cu bec de 300W, flux luminos 4600 IM.

PALLUCO, calitate italiana in mobilier si sisteme de iluminat.

Pallucco reconfirma puterea originala a numelui brandului, consolidat de proiectare, cercetare si comunicare, scopul sau fiind acela de a-si ceea imaginea unei adevarate companii de design.

In iarna anului 2006, Pallucco se separa pe cale amiabila de numele de marca Bellato, alaturi de care formase o afacere de familie timp de 15 ani, iar acum cele doua companii merg pe acelasi drum, insa in mod independent.

PALLUCO, calitate italiana in mobilier si sisteme de iluminat.

Pallucco este, probabil, singura companie de proiectare si executie care activeaza atat in sectorul de mobila, cat si in cel de iluminat, in acelasi timp. Brandul se bazeaza foarte mult pe creativitate, materiale dubarile si procese inedite, pentru a putea oferi clientilor sai o casa cu caracter unic si recunoscut instantaneu.

Share

LASA UN COMENTARIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*