Inca din 1946, AV Mazzenga realizeaza productie de sticla italiana hand-made, foarte importanta pentru arta Murano Glass. Odata cu trecerea timpului, dezvoltarea tehnologica si schimbarile permanente in cererea clientilor au determinat o schimbare in abordarea artistica.

Compania colaboreaza acum cu designeri de renume mondial, care impartasesc filozofia AV Mazzega: de a imbina tehnologia cu traditia, fiind constienti ca productia hand-made a sticlei de Murano trebuie sa reprezinte punctul de plecare pentru produsul final 100% made in Italy.

AV MAZZENGA – Traditia Venetiana De Lucru In Sticla

Radacinile AV Mazzega se regasesc in nobila traditie venetiana a lucrului in sticla, firma fiind infiintata in urma cu aproape 70 de ani de catre Gianni Bruno Mazzega.

Totul se intampla, unde altundeva decat la Murano: un taram al cuptoarelor si al celor mai buni mesteri in asistarea procesului de fabricare a sticlei, cunoscuti sub numele de “serventi” si “serventini”. Acestia pastreaza si astazi secretul tehnicilor stravechi de lucru cu sticla.

photo3

In peste o jumatate de secol, AV Mazzega, fara a trada originile sale, a reinviat si reinterpretat patrimoniul Murano cu pasiune si tenacitate, invitand designeri internationali sa ia initiativa in alchimia de nisipuri, oxizi si pulberi.

Rezultatul este o propunere uimitoare de lampi de sticla suflate, care interactioneaza cu contemporaneitatea, un echilibru vibrant intre arta si industrie, traditie si modernitate.

AV MAZZENGA - traditia venetiana de lucru in sticla

AV Mazzega este astazi una dintre cele mai importante companii italiene care proiecteaza sticla pentru iluminat. Scopul sau principal este de a face posibila punerea in practica a oricarui proiect, pentru fiecare client in parte.

AV MAZZENGA – Traditia Venetiana De Lucru In Sticla

AV Mazzega colaboreaza cu mari branduri internationale pentru magazine moda: Boutique Fendi – New York, Shanghai, Paris, Lyon, Boutiques Lancel, Galeries Lafayette, Printemps , Champs Elyseés – Paris, Marseille, Grenoble, Beyrouth.

De asemenea, printre principalii colaboratori se afla si numeroase hoteluri de lux, precum Marriot Le Parc Hotel din Paris sau Sezz Hotel din Saint Tropez, dar si nave de croaziera si resedinte private.

AV MAZZENGA - traditia venetiana de lucru in sticla

Share

LASA UN COMENTARIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*